Latest Info

Blog - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company
Keni nevojë për një faqe në internet të biznesit të vogël? Nuk ka rëndësi se çfarë madhësie është biznesi juaj. - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company

Keni nevojë për një faqe në internet të biznesit të vogël? Nuk ka rëndësi se çfarë madhësie është biznesi juaj.

Si çdo pronar I biznesëve të vogla, edhe ju mundë të besoni se biznesi juaj nuk do të përfitoj asgjë nga të poseduarit një website, apo website-i nuk është I planifikuar fare në buxhetin tuaj. Ose ju mendoni se për shkak se ju nuk e përdorni kompjuterin, as klientët tuaj potencial nuk e përdorin. Kjo është një ide e gabuar. ITE Albania sjell arsyjet kryesore se pse nuk ka rëndësi se në çfarë përmasa është biznesi juaj.

BIZNESI JUAJ I VOGEL DO TË KETË RITJE TË BESUESHMËRIS TUAJ.
Sot më shumë dhe më shumë përdorues/klient e përdorin internetin për të kërkuar produktet apo shërbimet që ato kanë nevoj. Biznesi juaj I vogël do të ketë ritje të besueshmëeris duke e poseduar një website. Pa asnjë konsumator potencial do të shkojë në atë gjendje se cfarë bëjnë konkurentët tuaj. Nëse ju e keni një website dhe është I punuar mesatarisht, atë duhet ta ridizajnoni ne mënyrë profesionale sepse do ti siguroj biznesit tuaj një imazh më profesional dhe do të frymëzoj vizitorët/klientet tuaj të kenë besim më të madhë tek kompania juaj. Dizajni I webfaqes, qëndrueshmëria, optimizimi I webfaqes, etj të gjithe këto ndikojnë në ndërtimin e nje besueshmërie më të fort tek konsumatoret tuaj.

WEBSITE JU KURSEN PARAT
Si pronar I çdo biznesi të vogël ju ndoshta do të mendoni se nuk do ta përballoni financiarishtë një website professional, por në të ardhmen e afërt ju nuk do të përballoheni pa të. Megjithëse edhe pse kostoja e zhvillimit dhe dizajnimit të një webfaqe ndryshon, gjenerimi I cmimeve për webfaqe sillet reth 300€ e deri ne 1000 € e siper, për pagese vjetore, e në disa raste edhe në 150€. Krahaso cmimin e reklames në një gazet, dhe në krahasim me cmimin e reklamës në një gazet ju mundë të merni përgjigje më të saktë. Konsideroni tregun tuaj potencial dhe ju mundë të arrini më shumë me një webfaqe. Kjo është një kosto shumë efektive për të promovuar biznesin tuaj.

DO TË MUNDESOJ TË I MBAJ KLIENTET TË INFORMUAR
Mendoni website-in tuaj sikur nje broshur online ose nje katalog. Është shumë thjeshtë dhe e shpejtë për ti freskuar informatat për produktin apo shërbimet tuaja në website se sa në materialet e shtypura, Website-i ju mundëson për të bërë një mënyër më të lehtë dhe më efektive për konsumatorët tuaj të njoftohen për ardhjen e produkteve të reja, si psh: ngjarjet e ardhëshme, oferta promovuese , apo për donjë shërbim tjetër që ju ofroni. Ndryshe nga reklamat e printuara të cilët shpejt bëhen të vjetruara. Webfaqja juaj e biznesit do të mund të siguroj informacione aktuale dhe njoftime të kompanis tuaj.

GJITHMONË ËSHTË I HAPUR
Website është në gjendje gadishmërie 24/7/365 për cdo konsumator tuaj edhe kur dyqani apo zyrja juaj është e mbyllur, duke ju ofruar atyre (konsumatorëve tuaj) me lehtësi të i shqyrtojnë produktet apo shërbimet tuaja. Në ditët e sotme kur koha është e kufizuar, website-i është një ndër pikat e më kryesore të shitjës e cila qëndron gjithmonë e hapur dhe ju kursen kohën konsumatorëve tuaj, duke e shyqrtuar produktin apo shërbimet tuaja nga shtëpija, puna, etj dhe të bëjë porosin mbrenda 60 sekondave.

WEBSITE MUNDËSON TARGETIMIN E NJË TREGU TË GJËRË
Nëse ju i promovoni produktet apo shërbimet tuaja, website-i juaj do të ofrojë pika alternative të shitjes. Sikur një shitës me pakice, nje website eCommerc (shitore online) është një vend i mirë për të shitur produktet tuaja në një tregë të gjërë botëror, madje edhe shërbimet mundë të jenë në dizpozicion global. A nuk mendoni se ju do të jeni në gjendje të shitni produktet apo shërbimet tuaja online. Sot edhe veturat ashtu edhe shtepit dhe shumë shërbime tjara shiten online.

WEBSITE OFRON NJË MEDIUM KU JU PREZENTONI PUNËT TUAJA
Nuk ka rëndësi se në cfarë lloji të biznesit keni ju, website është vendi i duhur për të prezentuar punët tuaja, duke i vendosur në portfolion tuaj ose foto galerinë, dhe në këtë mënyrë ju mundë të demostroni se çfarë e bënë biznesin tuaj unike nga të tjerët. Reagimet e konsulmatorëve do të jene prezente.

WEBSITE KURSEN KOHEN TUAJ
Dhënja e informacioneve për klientët tuaj merr kohë, nëse kjo bised bëhet në telefonë, ballë për ballë, në broshura, apo në email. Me një kataloge online ju mundë të ofroni informacione të shumta reth produktit apo shërbimëve. Pasi që webfaqja juaj funksionon, ajo është në dizpozicion për konsumatorët tuaj në çdo kohë, dhe ju e kurseni kohën tuaj. Dhe cfar është koha ? Koha është para.

PËRMIRSONË SHËRBIMIN PËR KLIENTËT
Ndoshta ju jeni një kontabilist dhe duani të I keshilloni klientit tuaja se si duhet lehtësuar praktikat e tyre të kontabilitetit, apo jeni një mjekë dhe dëshironi pacientët tuaj të I mbani të freskët me informacione shëndetësore.Duke përfshirë një faqe NDIHME, duke shtuarë artikuj ose duke ngarkuar një artikull për të ju përgjigjur gjitha pyetjeve të klientëve apo pacientëve tuaj ju mundë të I mbani ata të freskët.Cfarë mënyre e mirë për ti paisur ata me vlera të shtuar të shërbimit duke shpërnda informacionet në website-in tuaj.

Trendet e 2019-ës për Web Design - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company

Trendet e 2019-ës për Web Design

Dizajni i faqes së internetit është kompleks dhe dinamik.

Nëse doni që faqja e internetit të duket mirë atëherë duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe dizajnit.Dizajni vlen jo vetëm për perceptimin vizual, por edhe për lehtësim në përdorim.

Pse duhet t’i përdorim trendet e dizajnit të vitit 2019?

Markat moderne tentojnë të maksimizojnë bashkëveprimin me përdoruesit. Prandaj, dizajni i faqes së internetit duhet të transmetojë emocione. Nëse doni cilësi të lartë, nuk mjafton që të keni foto të mira. I gjithë koncepti duhet të shoqërohet me një sfond të caktuar emocional. Suksesi i shitjeve përmes rrjetit social Instagram e konfirmon këtë trend.

Video me ekran të plotë si një element i përshtatshëm dhe informativ për një faqe interneti

Gjatë vitit 2019 do vëreni shumë përdorime të video-ve në faqet e internetit. Ata janë informues dhe të përshtatshëm. Përdoruesi nuk ka nevojë të lëvizë faqen nga lart poshtë për të marrë informacionin e dëshiruar. Ai mund ta marrë atë informacion në videon që keni dhënë. Më parë, videot përdoreshin nga faqet që kishin popullaritet të lartë pasi ngarkesa e faqes është më madhe.

Format gjeometrike i japin origjinalitet faqes së internetit

Përdorimi i formave të ndryshme gjeometrike në web design nuk është një trend i ri. Filloi të shfaqej rreth vitit 2016 dhe më pas filloi të fitonte popullaritet.Të njëjtën gjë do të vazhdojë ta bëjë dhe në 2019. Siç tregon praktika, përdoruesit janë shumë miqësorë me faqet e internetit që janë projektuar në këtë mënyrë.Një dizajn i thjeshtë i formave gjeometrike do të befasojë këndshëm përdoruesit.

 

 

Cinemagraphs si një zëvendësim i shkëlqyer i GIF

Ndonjëherë cinemagraphs gabimisht ngatërrohen me animacionin e zakonshëm gif, por në fakt ka dallime midis këtyre dy efekteve. Cinemagraphs janë foto statike që përmbajnë vetëm një element të vetëm dinamik. Për shembull, mund të jetë një përbërje statike e një tavoline në një kafe, jashtë dritares së së cilës shkon një taksi. Kjo ide do ishte e përkryer për shërbimin taksi. Ju gjithashtu mund të shpikni shumë ide të tjera interesante që mund të zbatohen me ndihmën e efekteve moderne të kompjuterit. Elemente të tilla si GIF apo cinemagraphs tërheqin vëmendjen e vizitorëve. Ata i inkurajojnë ata që të njihen me pjesën tjetër të përmbajtjes së faqes. Një tjetër trend aktual është dhe grafika 3D.

Ngjyra të ndritshme

Ky trend nuk e ka humbur popullaritetin për shumë vite.
Në kombinim me një dizajn të thjeshtë e bën të duket një faqe interneti më moderne. Ju mund të përdorni paletat e ngjyrave të Google për një zgjedhje të shpejtë dhe efikase. Sfondi i faqes me gradient krijon përshtypjen e një faqeje unike. Por kini kujdes. Gradient është një element shumë kompleks. Përdorimi i saj kërkon përvojë dhe profesionalizëm.

 

Dizajn i thjeshtë dhe font i veçantë

Font-et unike janë shumë të popullarizuara në industrinë e web design. Sidomos, nëse është një kombinim i një fonti të veçantë dhe një dizajni minimalist. Bëni kujdes! Sa i përket fontit unik , ajo ndikon dukshëm në perceptimin e informacionit nga përdoruesit. Nëse hartuesit më të hershëm të internetit ishin të mendimit se fonti duhet domosdoshmërisht të jetë i thjeshtë, tani ata janë larguar nga ky mendim.

Minimalist dhe me butona të tejdukshëm

Dizajni minimal përdoret për të marrë informacion të qartë dhe të strukturuar në mënyrë që të mos shqetësojë vizitorët. Prandaj, dizajni minimal në kombinim me butonat e tejdukshëm nuk është vetëm i rëndësishëm nga tendenca, por edhe funksional.

Forma natyrale dhe me efekte

Ky lloj dizajni filloi të përdorej gjerësisht vitin e kaluar. Tani është ngulitur fort dhe përdoret në mënyrë aktive edhe nga gjigantë të tillë si Google, Facebook, Twitter etj. Ky lloj dizajni është i suksesshëm në qoftë se përshtatet me ngjyra të ndryshme.

Advantages of having a Website for your business!! - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company

Advantages of having a Website for your business!!

Are you running a business? Does it have a website? Do you think its a waste of time and money to have a website? Do you feel you are not with a technical background to have a website? If your answer to all this questions is YES, then does your business does not exist at all. In the current world people are dependent on the information they collect from the internet before they opt to make business outside. And you being in the business world information on internet is very important. We will take you through few advantages of having a website.

Your Online Presence:

Having a website is like your office is open 365 day 24/7, which means you are working even on holidays and your business is accessible to all even when you are out of the desk. It helps your customers to access your business information at their convenience and with no pressure to purchase the product / service. It will be simple for your customers to go through the information that they are looking for without waiting for any appointments or waiting for your office to be open for their service.

Low Cost:

Having a website is like an one time expense to advertise your business online. Cut down the cost of printing media, television, radio or any other means of promotion. All business needs to have a mode of promotion and compared to all the modes having a website will be the less expensive one. Its long term advertising with much better results, it also helps you to find what the customer is looking for.

Right Audience:

As the website / internet is popular and millions of net users online, you stand a chance of several potential clients. If you don’t have a website you will be loosing these opportunities of reaching the clients even out of your geographical reach. Having your service or product online will be very cost effective and promoting the business will be less expensive.

Keep your Business updated among your clients:

With a website for a business you have a instant access to change the information about your service or product over night, and your potential customers are aware of it at the very movement. You don’t have to spend a lot of money for Ads or print media to inform your customers. You simply update the website and your have your clients updated with the changes.

Better Online Service:

Having a website helps to provide a easy way to handle your customers. You can provide answers to their queries and reduce the cost of customer service. You have a happy and satisfied customer. This in turn will provide you more business when they spread a word of your service to their business group. In a way your business is been advertised without a single money spend additionally.

Online Competitors:

There will be people with the same business online and will be looking on to your website for information for them to market as well as to get ahead of you, attracting the same set of customers. So there will be a healthy online competitions which will definitely give way to your business being more competitive.

Opportunity for Growth:

Having a website does not only provide you with potential clients to your business but also with potential investors too. They can have a better idea of how your business is running and the reach that you have been achieving in the near future. Through your business website they get a clear idea of your business and they will be willing to invest in it.

These are just few advantages that you have read on having a website. The use of a website is quite huge which cannot be just put in one single blog. You can read more of in our coming blogs pretty soon. Hope you have got a fare idea from this and will be thinking of creating a website for your business or for any of your friends business. Wishing the best in your business…

Si të dizenjoni një blog në mënyrë që të jetë i suksesshëm. - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company

Si të dizenjoni një blog në mënyrë që të jetë i suksesshëm.

Nëse dëshironi të krijoni një blog apo tashmë e keni krijuar, ju duhet të siguroheni që dizanji i saj i përshtatet llojit të blogut.

Në këtë postim do të listojmë disa këshilla se si të dizenjoni blogun tuaj në mënyrë që të sjellë rezultatet e kërkuara.

 

1. Zgjidhni një dizanj të thjeshtë

 

Këtu janë disa shembuj që duhet të ndiqni :

Mos përdorni shumë ngjyra të ndryshme (zakonisht vetëm dy ose tre ngjyra)

Faqet e internetit më të mira përdorin vetëm një ose dy lloje shkrimesh.

Bëjeni navigimin të lehtë për vizitorët tuaj në mënyrë që ata të gjejnë atë që po kërkojnë.

Përdorni video për t’u shpjeguar më mirë vizitorëvë tuaj shërbimin tuaj.

 

 

2. E optimizuar për pajisjet mobile

 

Një faqe duhet të duket po aq mirë në një telefon celular ose tabletë siç duket në një monitor desktop.

Deri në vitin 2018, mbi gjysma (58%) e vizitave në faqe ishin nga pajisjet celulare në vend të desktopëve tradicional. Gjithnjë e më shumë përdorues po vizitojnë faqet nga telefonat dhe tabletët e tyre.

Nëse doni më shumë vizitorë të kënaqur atëherë faqja juaj duhet të jetë e optimizuar për pajisjet mobile.

Për fat të mirë, ka qindra tema të optimizuara në dispozicion për WordPress. Një temë e optimizuar do të ndihmojë që faqja juaj të duket mirë për çdo klient.

 

 

3. Përfshini butona thirrje për veprim(CTA)

 

Kur dikush viziton blogun tuaj, ju duhet t’i inkurajoni ata të ndërmarrin një hap tjetër. Pavarësisht nëse dëshironi që ata të regjistrohen në një buletin, të bëjnë një blerje ose të bashkohen si anëtare, duhet ta bëni procesin e lehtë dhe të qartë.

Vendosni butona CTA(call to action). Kjo do të inkurajojë përdoruesin të veprojë.

Sigurohuni që ta vendosni atë në faqen kryesore. Një klikim i vetëm e çon përdoruesin aty ku ju dëshironi.

 

 

4. Përmbajtja është e rëndësishme

 

Nëse doni të hartoni një blog që të ketë sukses, duhet të përqendroheni më shumë në përmbajtjen e saj.

Blogjet më të mira janë ato që azhurnohen shpesh dhe paraqesin informacione përkatëse në një format lehtësisht të lexueshëm.

Stili i shkrimit tuaj mund të varet më së shumti nga audienca juaj e dëshiruar, por sigurohuni që të jetë i shkruar mirë.

Ri-lexoni dhe modifikoni postimet tuaja në blog përpara se t’i botoni.

Si fillim, krijoni një listë idesh dhe temash për të cilat mund të shkruani. Më pas mundohuni të postoni përmbajtje të reja në mënyrë që t’i mbani lexuesit të përditësuar.

Në vend që të botoni disa artikuj menjëherë, ju mund t’i planifikoni që ato të postohen automatikisht në datat / orët e ardhshme.

Sigurohuni që postimi që po bëni është i rëndësishëm për blogun/audiencën tuaj.

 


 

5. Shtoni kategori

 

Shtimi i kategorive në blog është një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për t’i drejtuar përdoruesit tuaj drejt temave që ata janë të interesuar.

Sigurohuni që kategoritë tuaja të jenë të lehta për tu gjetur dhe përdorur.

Përdorni emrat e kategorive që paraqesin qartë atë që tregojnë.

 

Pse duhet patjeter nje Faqe Interneti?! - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company

Pse duhet patjeter nje Faqe Interneti?!

Sot, të paturit e një faqe interneti është po aq thelbësore sa të kesh një zyrë ose një numër telefoni. Studimet tregojnë se 6 ne 10 klientë presin që një markë të disponoje informacion online përreth biznesit perkatës. Ende nuk keni nje Faqe Interneti? Vizitorët dhe kërkuesit në internet po presin të kthehen në Klientët tuaj!

1. Prezenca Online 24/7

Të paturit një Faqe Interneti per biznesin tuaj, mundëson klientëve tuaj tju gjejnë në çdo kohë, nga cdo vend i botës. Madje dhe jashtë orëve zyrtare të punës Faqja Juaj e Internetit punon dhe do të punojë për ju palimit ! Një Faqe Interneti i bën të mundur klientit të operojë me komoditet maksimal, i ulur ne shtëpinë e tij dhe pa presionin për të blerë. Mund të shtojmë këtu qe shumica e konkurrentëve dhe operatorëve te tjerë në treg disponojnë një Faqe Interneti dhe ndërkohë qe ju nuk e keni akoma nje te tille apo jeni offline, jeni duke humbur territor në treg.

2. Shkëmbim Informacioni

Të asistuarit e një faqeje interneti është mënyra më e thjeshtë dhe më e shpejtë për të komunikuar informacionin midis shitësve dhe blerësve. Ju mund te listoni orët e hapjes, informacionin e kontaktit, informacione përreth produkteve dhe shërbimeve që ofroni dhe gjithashtu të merrni një feedback për punen tuaj.

3. Besueshmëria

Në kohën moderne ku jetojmë, ekziston një pritshmëri që cdo biznes të disponojë një farë prezence online. Klientët potencialë do të ishin dyshues për cdo biznes që nuk ka një adresë të saktë ose një numër telefoni, e njëjta gjë mund te thuhet dhe për prezencën online dhe të paturit të një adrese email zyrtare. Këto janë mjete mjaft të domosdoshme për të ndarë informacionin bazë rreth biznesit me klientët tuaj dhe për tju përgjigjur cdo lloj paqartësie dhe pakënaqësie që ata mund të kenë.

Të paturit e një faqeje interneti i bën klientët tuaj të ndihen më komod për të përdorur shërbimet tuaja dhe në mënyrë të tillë prezumojnë se do të marrin të njëjtën eksperiencë pozitive në cdo fushë të biznesit tuaj.

4. Besueshmëria

Ashtu sic mund të kryeni shpërndarjen e informacionit, po ashtu mund ta përdorni faqen tuaj për shitje të menjëhershme, duke mos patur nevojë për të qënë në cdo kohë present në punë dhe duke shkurtuar shpenzimet si (pagesat e puntorëve,qeraja). Eleminimi i këtyre shpenzimeve ju mundëson të kryeni ulje cmimesh të produkteve dhe shërbimeve që ofroni duke ju bërë një konkurrent të fuqishem në treg.

5. Zgjerimi i Tregut

Thyeni barrierat! Tanimë biznesi juaj është i aksesueshëm nga çdokush dhe nga çdo vend nepër botë, çdokush mund të jetë një klient potencial, në çdo cep të globit dhe në çdo kohë të mundshme.

6. Reklamimi

Metodat si Adwords ose reklamimi në facebook janë mënyra më efikase dhe me një feedback te shpejë në biznes. Përdorimi i SEO dhe reklamimi online janë format që bejnë të mundur një shikueshmëri të lartë të biznesit tuaj në momentin kur një klient kërkon një produkt ose shërbim të caktuar. Bëhuni ju biznesi i parë që ndesh një klient nga çdo vend i botës. Në këtë mënyrë klienti është ai që vjen tek ju dhe jo anasjelltas.

7. Konkurenca Online

Nëse ju nuk dispononi një faqe interneti, sigurisht që konkurrentët tuaj te cilët e disponojnë do të kenë më shumë mundësi të jenë më pranë klientit dhe më të aksesueshëm prej tyre, gjë që rrjedhimisht sjellë humbje të thella për biznesin tuaj. Është thelbësore për aktivitetin tuaj të shfrytëzohet çdo mundësi që ju sjëll sa më pranë fitimit.

8. Shërbimi Automatik i Klientit

Faqja e Internetit e bën më të lehtë komunikimin me klientët tuaj. Me anë të seksionit FAQ(Frequently Asked Questions) Shqip, pyetjet më të shpeshta, ju mund ti përgjgjeni lehtësisht pyetjeve të kliëntëve dhe kërkesave të tyre pa humbur kohë dhe duke i mbajtur të kënaqur klientët, dhe njëkohësisht komentet më pozitive behen publike për këdo që akseson në faqe.

What kind of web hosting do I need for… - ITE Albania Ltd. | Web Hosting & Web Development Company

What kind of web hosting do I need for…

Here at ITE Albania, we are often asked “What kind of web hosting do I need for…?” and without specific information this question is really hard to answer. The fact is there are many different types of web hosting available, we offer most of these on our website.

Web Hosting

Web Hosting” or “Shared Web Hosting” are suitable for most users, from personal WordPress blogs to medium sized eCommerce sites. If you do not have the experience required to secure and manage a server, this is the option for you. We look after server side, so you just need to look after your website.

Reseller Hosting

Are you a web designer? Do you host your customers websites? Yes? Great. This would be the perfect web hosting option for you. The reseller is used to host each of your customers websites on a separate account. This gives them better security and ensures that if one of your customers sites becomes infected with malware only the problem account will be suspended, this means that your other customers will not be effected by eachother.

VPS Hosting

If you have some experience with servers or if you require customised PHP configurations for example, this would be the option for you. Our VPS Hosting provides you full root access to your container, and is generally a step-up from reseller hosting (if you already have that). Another use for VPS Hosting would be if your website is particularly large, resource intensive (heavy on CPU or similar) as this would give you your own resources rather than the ‘shared’ ones you would get with the other two products.

If you have any questions about any of the product offerings we have here at ITE Albania, we would be happy to hear from you. Please do get in touch with us, either via ticket, live chat or by calling our office. All details can be found here.